search

Thema's

Marktconcepten

Nederlandse vleesondernemingen zijn toonaangevend op het gebied van het duurzaam en concurrerend produceren van vlees. Afzonderlijk, maar ook met andere schakels in de keten werken COV-lidbedrijven aan de verdere verduurzaming van de productie om die positie te behouden en verder te versterken. Centraal staan kwaliteit, voedselveiligheiddierenwelzijndiergezondheid, het milieu en arbeidsomstandigheden.
Nederlandse slachterijen en vleesverwerkende bedrijven werken stelselmatig aan de verdere verduurzaming van het eigen bedrijf en van de productieketen als geheel. Dit alles wordt in de markt vertaald in beproefde kwaliteitsprogramma's en onderscheidende ketenconcepten.

Internationale voorsprong

Onze vleesondernemingen hebben met hun internationale oriëntatie en het werken met beproefde kwaliteitsprogramma's een voorsprong opgebouwd op het buitenland. De concurrentie op de mondiale vleesmarkt vergt 
voortdurend aanpassingen en vernieuwingen.

Concepten
De duurzaamheidsinspanningen hebben in het winkelschap gezicht gekregen in diverse concepten als Good Farming Star, Peter’s Farm Kalfsvlees, VITEL-oké, Vlees Beter, Milieukeur, Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV), Keten Duurzaam Rundvlees (KDR), LIVAR (Kloostervarken), Vair, Frievar, Lupinevarken, Heydehoeve, Buitengewone Varkens en andere thema- of streekgebonden producten. De lijst is verre van volledig, maar hoe dan ook: alle concepten haken in op trends in vleesconsumptie, maar vooral ook op verduurzaming en op het creëren van meerwaarde.
Vleesbedrijven borgen duurzame producten met kwaliteitscontroles door onafhankelijke instanties bij leveranciers van de vleesverwerkende bedrijven.

Actieprogramma's
Duurzame doelen van de vleessector zijn vertaald in actieprogramma’s rond Milieu & Energie, Dierenwelzijn & Diergezondheid en Kwaliteit & Veiligheid. Resultaten en voortgang heeft de COV in 2012 samengebracht in het Maatschappelijk Jaarverslag.
De COV wil de ontwikkelingen ook zichtbaar(der) maken. Dat gebeurt onder meer via het communicatieplatform www.vlees.nl, waar in principe alles over vlees te vinden is.
De site bevat (veel) informatie over het hoofddossier Duurzaamheid, maar ook over thema’s als Trends in Vlees en Marktconcepten.

Recent gerelateerde informatie


nieuws

Documenten

Geen documenten beschikbaar

standpunten

Geen gegevens beschikbaar

  • Documenten    Geen documenten beschikbaar

    Nieuws    Standpunten    Geen documenten beschikbaar