search

Thema's

Opleidingen

De COV besteedt veel tijd en aandacht aan scholing en opleiding van werknemers. De productie van hoogwaardige voedingsmiddelen en andere producten kan immers alleen worden gegarandeerd met deskundige werknemers die vertrouwd zijn met hygiëneregels en kwaliteitsvoorschriften.
Veel bedrijven stellen samen met de werknemer persoonlijke opleidingstrajecten op. Deze opleidingen gebeuren meestal in het bedrijf zelf. Waar kun je het vak immers beter leren dan in de praktijk, gesteund door ervaren collega’s die je wegwijs kunnen maken? Om verder te komen bieden bedrijven de mogelijkheid om de vakopleiding van het SVO of via andere onderwijsinstellingen te volgen.
Op het gebied van vaktechniek, kwaliteit en zorg zijn opleidingen ontwikkeld rond de bedrijfshulpverlening of het waarderen van eerder verworven competenties. Verder zijn er cursussen op het gebied van be- en verwerken van vlees. Daarnaast bieden bedrijven cursussen aan voor scholing ‘on the job’, waarbij de docent de theorie en praktijklessen in de bedrijven verzorgt.

Goede scholing

De productie van hoogwaardige voedingsmiddelen zoals vlees kan alleen worden gegarandeerd met (voldoende) deskundige werknemers, die volledig vertrouwd zijn met de hygiëneregels en de kwaliteitsvoorschriften.
Meer informatie vindt u op de speciale website www.vleeswerkt.nl

Maatwerk voor medewerkers
Vleesondernemingen hebben behoefte aan voldoende en goed gekwalificeerde medewerkers. Voor de verschillende functies in de vleessector zijn er specifieke opleidingen, waarbij op alle niveaus aspecten rond hygiëne, voedselveiligheid en het veilig werken bovenaan staan.
 

Vakopleidingen
De sector besteedt veel aandacht aan het ‘on the job’ verder opleiden van nieuwe werknemers.
Dit maakt de vleessector een geschikte werkgever voor schoolverlaters en  werkzoekenden. Een kleine meerderheid van de werknemers is ongeschoold of heeft alleen lager onderwijs, 25% heeft een VMBO-opleiding gevolgd.

Recent gerelateerde informatie


nieuws

Documenten

Geen documenten beschikbaar

standpunten

Geen gegevens beschikbaar

  • Documenten    Geen documenten beschikbaar

    Nieuws    Standpunten    Geen documenten beschikbaar