22 januari 2025 | Algemeen De Nederlandse vleessector op de Grüne Woche In het weekend van 17 januari 2025 was de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) aanwezig... Meer
15 januari 2025 | Algemeen Complexiteit van vlees en vleesvervangers Vleesvervangers worden vaak als duurzamer gezien dan vlees, maar de werkelijkheid is complexer. "Je... Meer
13 januari 2025 | COV-nieuws Nederland waakzaam door Duitse Mond-en-klauwzeeruitbraak In de Duitse deelstaat Brandenburg is op 10 januari jl. een besmetting met mond-en-klauwzeer (MKZ)... Meer
12 december 2024 | Algemeen Minister Van Hijum bezoekt Ameco; Positie arbeidsmigranten centraal Op maandag 9 december bezocht minister Van Hijum van Sociale Zaken en Werkgelegenheid slachterij... Meer
28 november 2024 | Algemeen COV Meat Café groot succes Tijdens de 7de editie van het COV Meat Café vond in Den Haag een pittige dialoog plaats over de... Meer
27 november 2024 | Algemeen COV Visie Nederlandse Voedselstrategie Voedselzekerheid is meer dan ooit van het grootste belang. Nationaal, maar ook internationaal. We... Meer
12 november 2024 | Algemeen Het Beste Idee van Varkensland 2024 Op 19 november 2024 wordt tijdens de 9de editie van ‘Het Beste Idee van Varkensland’ (HBIVV) bekend... Meer
01 november 2024 | Algemeen Voortgang COV-Roadmap tegen misstanden uitzendbureaus Op 3 juni 2024 hebben COV, Nepluvi, ABU en NBBU afspraken gemaakt met minister Van Gennip van... Meer
30 oktober 2024 | COV-nieuws 2023: geen daling vleesconsumptie ondanks jaren van prijsstijgingen In 2023 steeg het totale verbruik van vlees en vleeswaren in Nederland licht. In 2022 werd er 75,1... Meer
23 oktober 2024 | Algemeen Is uw bedrijf goed voorbereid op een calamiteit? Terugblik 9 oktober jl. Op een goed bezochte Arbomiddag stond 9 oktober jl. het thema Calamiteitenplannen en... Meer
15 oktober 2024 | Algemeen Wat vindt Nederland belangrijker: prijs of dierenwelzijn? 15 Oktober jl. presenteerde Nederland Vleesland de resultaten van het Nationaal Vleesonderzoek aan... Meer
07 oktober 2024 | Persberichten Vlees: waardeloos of waardevol? De Week van Ons Eten is op vrijdag 4 oktober feestelijk geopend door voorzitter Dirk Duijzer op... Meer