search

Nieuws

Varkensvleesketen toont marktconcepten

Varkensvleesketen toont marktconcepten
30 maart 2016 | COV-nieuws

Op Tweede Paasdag hebben zo’n 100 honderd agrarisch ondernemers hun bedrijven geopend voor het publiek. Vijf Good Farming Star varkenshouders en drie biologische ondernemers van De Groene Weg hebben laten zien waar varkensvlees vandaan komt. Ruim 10.000 mensen bezochten één van deze varkensbedrijven.

Varkenshouder Kreuger ontving op zijn bedrijf in Woerden ruim duizend bezoekers. ‘Het geven van openheid aan mensen over waar ons voedsel vandaan komt en hoe dit wordt geproduceerd is belangrijk. Zo vergroten we de transparantie over de manier waarop varkens worden gehouden en varkensvlees wordt geproduceerd. Ik wil graag laten zien wat we onder Good Farming Star doen en ons verhaal vertellen, want ik ben trots op ons bedrijf.’

De zogeheten Boeren Lentefeesten zijn een initiatief van Albert Heijn. De supermarkt wil consumenten laten zien waar de verse producten vandaan komen. Zo konden ook diverse varkenshouders hun verhaal vertellen. Vion Food en De Groene Weg organiseerden achter de schermen mee en boden ondersteuning aan de varkenshouders door mee te helpen op de bedrijven.

Good Farming Star is een marktconcept van Vion Food. Het kenmerkt zich door extra aandacht voor een duurzamere productie van varkensvlees (welzijn en milieu) en is gericht op de binnenlandse markt. Good Farming Star heeft het Beter Leven kenmerk (één ster) van de Dierenbescherming en voldoet aan de criteria van het Varken van Morgen.