search

Nieuws

COV presenteert nieuwe website www.cov.nl

COV presenteert nieuwe website www.cov.nl
05 februari 2016 | Persberichten

De COV heeft op de Algemene Ledenvergadering de geheel vernieuwde website van de organisatie gepresenteerd.  De site www.cov.nl heeft niet alleen een volledige facelift en opfrisbeurt ondergaan. Ook qua inhoud en opzet is het platform van de branchevereniging ingericht naar de eisen van de tijd.

‘We hebben nagedacht over de centrale thema’s waar we als vereniging actief in zijn. Zo zijn we uitgekomen op de rubrieken Arbeid, Duurzaam, Keten, Kwaliteit en Markt, waar we zoveel mogelijk onderliggende onderwerpen in kunnen en willen plaatsen’. Volgens COV woordvoerder Dé van de Riet staan daar niet alleen de onderwerpen beschreven, maar zijn vooral ook de inspanningen van de COV op die terreinen weergegeven. Er is bovendien een structuur ontworpen, waarmee ons nieuws en onze standpunten van de vereniging beter tot hun recht gaan komen.

Uitgangspunt is volgens Van de Riet dat de COV een ledenvereniging is en dat we gezamenlijk staan voor de belangen van de aangesloten leden. Dat betekent ook, dat we in de regel niet meer als vleessector zullen communiceren, maar als ledenvereniging, met meer dan ooit ook met de input en ondersteuning van de aangesloten ondernemingen. Op de nieuwe site staat een handvol interviews, waar de bedrijven met hun verhaal rond bepaalde thema’s als ‘best cases’ het algemene verhaal helpen invullen en ook een gezicht geven.

Cijfers & Feiten
Een nieuwe voorzienig op de COV site is ook de rubriek Cijfers & Feiten. ‘Afgelopen jaren zijn we intern en extern veel benaderd met simpele vragen over de cijfers van de branche. Het is heel goed dat we daar nu een voorziening voor hebben. De pagina met diverse cijfers over de productie, de export en andere informatie over de sector zijn gekoppeld aan databases. Deze verversen periodiek, zodat onze cijfers in de regel actueel zijn.’

Noot voor redactie
Voor informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met woordvoerder Dé van de Riet, tel. 06 2351 2607.
De cijfers en feiten zijn te vinden op de homepage van www.cov.nl. Onderliggende pagina’s zijn nog in de maak.