search

Nieuws

Voorzitter Jos Goebbels op BNR

Voorzitter Jos Goebbels op BNR
22 oktober 2015 | COV-nieuws | Op woensdag 21 oktober was Jos Goebbels te gast in het radioprogramma Zakendoen Met op BNR. Aanleiding was de Nederlandse handelsmissie eind oktober naar China die mede in het teken staat van food en agro.

Op woensdag 21 oktober was de voorzitter van de COV te gast in het radioprogramma 'Zakendoen Met' op BNR. Aanleiding was de Nederlandse handelsmissie eind oktober naar China die mede in het teken staat van food en agro. Aan bod kwamen actuele onderwerpen als de openstelling van de Canadese markt voor Nederlands vlees, de aangekondigde scheiding tussen keuring en toezicht, TTIP, het imago van de vleessector en natuurlijk de doelstellingen van de missie naar China.

Jos Goebbels reist ook mee naar China om de markt daar nog verder open te maken voor de Nederlandse producten, onder andere voor kalfsvlees, varkensvlees en varkensmagen. De markt voor magen vertegenwoordigt een waarde van zo’n 80 miljoen euro. Een aantal leden van de COV nemen ook deel aan de handelsmissie. De kansen voor de Nederlandse vleessector, zo gaf Jos Goebbels aan, liggen in het feit dat Nederlandse producenten zich onderscheiden op het gebied van borging voedselveiligheid en de balans tussen dierhouderij en milieu. Zeker op dit laatste punt legt China de afgelopen jaren meer aandacht en Nederland, als dichtbevolkt land, loopt hier internationaal voorop.

Ook sprak Jos Goebbels over de continue inspanningen van de sector op het gebied van kwaliteit en veiligheid, dierenwelzijn en milieu. Goebbels: ”We doen het goed, maar we zoeken altijd naar manieren om het beter te doen. Dit doen we onder andere op het gebied van scholing van het personeel en continue verbetering van de controles.”

Het totale interview is te beluisteren via de website van BNR (vanaf 21m30).