search

Nieuws

Platform Varkensvleesketen opnieuw op Grüne Woche Berlijn

Platform Varkensvleesketen opnieuw op Grüne Woche Berlijn
07 januari 2016 | COV-nieuws

De Nederlandse varkensvleesketen (COV, POV en Nevedi) staat dit jaar opnieuw met een gezamenlijke stand op de Grüne Woche in Berlijn. In het kader van het Europese Voorzitterschap van Nederland staat bij de inzending van het Platform Varkensvleesketen dit jaar het thema ‘circulaire economie’ centraal.

Het Nederlandse varken is het ultieme kringloopdier: Het eet producten uit de levensmiddelenindustrie, het varken levert hoogwaardig, gezond en veilig vlees en de resten van het varken die niet worden opgegeten, worden verwerkt in talloze producten, zoals snoep, medicijnen en papier.

Nederlandse varkensvleesketens zijn wereldwijd koploper met duurzame, innovatieve ontwikkelingen in de varkenshouderij en in varkensvlees(concepten). De bezoeker aan de gezamenlijke stand leert via verschillende kooksessies, aan de hand van diverse video’s en een interactieve presentatie het varken en het varkensvlees beter kennen.

De Grüne Woche is van 15 tot en met 24 januari in Berlijn. Het is een van de grootste consumentenbeurzen op het gebied van landbouwproducten ter wereld. Dit jaar zijn er 1.600 exposanten uit 68 landen.
De beurs trekt jaarlijks ruim 400.000 bezoekers en is ook een belangrijke politieke en internationale ontmoetingsplaats voor de landbouwsector en de levensmiddelenbranche.