search

Nieuws

Dutch Food Week opent met smakelijke lekkernijen en gesprekken over vlees

Dutch Food Week opent met smakelijke lekkernijen en gesprekken over vlees
10 oktober 2023 | Algemeen

Een lekkere hamburger of carpaccio-wrap blijven onverminderd populair. Dat bleek wel tijdens de opening van de Dutch Food Week 2023 op de markt in Arnhem. Nederland Vleesland was daar aanwezig met een foodtruck, dit jaar als leadpartner van de Dutch Food Week. Bij de foodtruck van Nederland Vleesland werden niet alleen lekkere, verantwoorde vleestraktaties verzorgd; er werden ook goede gesprekken gevoerd met jong en oud over de rol van vlees in een gezond voedselpatroon. Een bijzonder hoogtepunt tijdens de openingsmarkt was het bezoek van landbouwminister Adema.

Weet wat je eet!
Naar schatting ruim 2.000 geïnteresseerde bezoekers en food-professionals waren tijdens de markt op de been. Het thema van de Dutch Food Week 2023 is: Weet wat je eet! Doel is meer bewustwording te genereren over ons voedsel. De doelen van Nederland Vleesland en Dutch Food Week sluiten naadloos op elkaar aan. Beide zetten zich in om de Nederlanders bewuster te maken van wat er op hun bord ligt en waar het vandaan komt. Vlees heeft een hoge voedingswaarde en wordt door 94% van de Nederlanders gegeten. Vlees hoort bij de Dutch Food Week!

Foodtruck Nederland Vleesland
Op de markt serveerde Nederland Vleesland de marktbezoekers vanuit een bijzondere foodtruck overheerlijke hamburgers en carpaccio-wraps. Met vlees van Nederlandse bodem en hamburgers met twee sterren van het Beter Leven Keurmerk. En omdat gezond eten draait om variatie en samenstelling, waren de hamburgers en wraps opgebouwd uit meerdere gezonde ingrediënten uit de verschillende ‘Schijf van Vijf’-voedselgroepen.

De vertegenwoordigers van Nederland Vleesland spraken met vele marktbezoekers van alle leeftijden over bijvoorbeeld de voedingswaarde van vlees, duurzaamheid of dierenwelzijn. Ook met landbouwminister Adema! De minister sprak met Linda Verriet (POV), Helma Lodders (Vee & Logistiek Nederland), Marian Lemsom (KNS) en Laurens Hoedemaker (COV) over de plek van lekker en duurzaam vlees in gezond voedselpatroon. Minister Adema ontving een overheerlijke, ambachtelijke rookworst.

Bekroonde Arnhemse rookworst
Niet alleen de minister werd een rookworst cadeau gedaan. Vele bezoekers namen verguld Arnhems’ rookworst in ontvangst. De rookworst van slagerij Putman – lid van Het Worstmakers Gilde en 12-voudig Nederlands kampioen – is een bekroond, (h)eerlijk ambachtelijk vleesproduct. Bij de foodtruck was bovendien chefslager én docent van SVO vakopleiding food Marco de Konink aanwezig, om meer te vertellen over de rookworsten die werden uitgedeeld.

Dutch Food Week
De Dutch Food Week (DFW) opende dit jaar op vrijdag 6 oktober met het event op ‘Weet wat je eet’ de markt in het stadscentrum van Arnhem. De hoofdstad van Provincie Gelderland werd omgetoverd tot het smaakvolste plein van Nederland. Doel van DFW is dat de mensen achter de agrarische sector (boeren, teler, tuinders, organisaties) het gesprek aan kunnen gaan met geïnteresseerd publiek. Er zijn kookdemonstraties en proeverijen door boeren, producenten, retailers organisaties etc. De opening is bedoeld als een voorproefje van de activiteiten van de partners van DFW die in de week van 7 oktober tot en met 13 oktober plaatsvinden.

Nederland Vleesland richt zich op het presenteren van vleesproducten van varken, rund en kalf en het verstrekken van informatie.

Bekijk hier wat er verder tijdens Dutch Food Week 2023 te beleven valt!