search

Nieuws

Landbouwminister ontvangt kratje met oer-Hollandse producten tijdens NLVoedt

Landbouwminister ontvangt kratje met oer-Hollandse producten tijdens NLVoedt
05 juli 2023 | Persberichten

Nieuwe traditie groot succes!
Op de eerste editie van het nieuwe foodevent NLvoedt op 4 juli 2023 in Perscentrum Nieuwspoort overhandigden Gert-Jan Oplaat (Nepluvi) en Laurens Hoedemaker (COV) een kistje met Nederlandse producten aan landbouwminister Adema. Dit gebeurde mede namens het GroentenFruit Huis, het Visbureau en ZuivelNL. Samen met Nepluvi en COV organiseren zij NLvoedt voor Kamerleden en Kabinet.

De nieuwe opzet van een ‘Walking Dinner is goed in de smaak gevallen. Met een flinke opkomst op een mooie, nieuwe locatie en met veel media-interesse werd het politieke seizoen afgerond met een ongedwongen culinair samenzijn. 

Trots op ons voedsel
NLvoedt werd geopend met een kort welkomstwoord aan de gasten en de overhandiging aan landbouwminister Adema van een speciaal kistje met Nederlandse producten. Die zijn in de Week van het Nederlandse Voedsel verzameld.  Met de overhandiging werd deze themaweek symbolisch afgerond. 

Gert-Jan Oplaat: “Nederlandse producten kennen een lange historie en wereldwijd een uitstekende reputatie. En het mag duidelijk zijn: we zijn trots op het mooie, eerlijke voedsel dat ons land produceert. Dat mag ook in Den Haag gezien, gehoord en geproefd worden!” 

Laurens Hoedemaker lichtte het culinaire aanbod toe dat tot stand kwam vanuit de nieuwe, inspirerende samenwerking tussen de partners uit de Nederlandse foodsector. Samen met Gert-Jan Oplaat overhandigde hij het kratje Nederlandse producten aan minister Piet Adema, van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

Hoedemaker: “De afgelopen maanden hebben de Kamer en het Kabinet veel gesproken over landbouw, stikstof en voedselproductie in Nederland. We willen aan het einde van het parlementaire jaar aandacht vragen voor datgene waar het uiteindelijk om gaat: lekker en gezond eten uit Nederland. Geniet er van!”

De minister nam met een dankwoord het kratje in ontvangst: 
“Ik zie hier een gevarieerd aanbod. Dat moeten we koesteren. De samenleving vraagt om een duurzame productie en als de sector daarin een stap voor kan blijven, dan zijn we met elkaar echt goed bezig.

Genieten van Hollands best
Na de overhandiging konden de aanwezige bewindslieden, Kamerleden en andere gasten in Nieuwspoort de balans opmaken van het afgelopen seizoen en wellicht: vooruitblikken op de toekomst. 

Verantwoorde variatie aan gerechtjes
Namens de Nederlandse foodbranche zorgde chef-kok Edgar Buhrs en zijn brigade voor een gevarieerd assortiment aan versproducten van Nederlandse topkwaliteit. Zo passeerden fantasievolle gerechtjes die goed in de smaak vielen bij de bezoekers. In het kader van de duurzaamheid en het voorkómen van verspilling werden bezoekers op maat bediend. Het culinaire aanbod voldeed bovendien aan de strikte kwaliteitseisen van Euro–Toque.

Organisatie & partners
NLvoedt wordt georganiseerd en aangeboden door samenwerkende, Nederlandse foodpartners. Hier vindt u de deelnemende partners.