search

Nieuws

NLVOEDT: nieuwe opzet voor traditionele afsluiting van parlementair jaar

NLVOEDT: nieuwe opzet voor traditionele afsluiting van parlementair jaar
29 juni 2023 | COV-nieuws

Na ruim 40 jaar Binnenhof BBQ-s wordt in 2023 het parlementaire jaar in Perscentrum Nieuwspoort afgesloten met een nieuw food-event: NLvoedt. Traditiegetrouw in de laatste week voor het zomerreces, maar dan op de dinsdag. Bewindslieden, Kamerleden, pers, bedrijfsleven en stakeholders zijn dinsdag 4 juli as. uitgenodigd om van NLvoedt een nieuwe Haagse traditie te helpen maken. 

Nu de Tweede Kamer en ook Perscentrum Nieuwspoort voorlopig gehuisvest zijn op een andere locatie, verhuist het afsluitende evenement mee. In een nieuw jasje. En: in een nieuwe samenwerking tussen belangrijke Nederlandse foodpartners. Groenten, fruit, zuivel, vis, pluimveevlees, en vlees: de samenwerkende sectoren presenteren met trots NLvoedt, een brede culinaire belevenis van ons eigen voedsellandschap. Met een keur aan verse, typerende producten en gerechten uit alle windstreken van ons land.

Menu 
Chef-kok Edgar Buhrs zorgt met zijn brigade voor een gevarieerd assortiment aan versproducten van eigen, Nederlandse oorsprong. Tijdens een ‘walking dinner’ passeren fantasierijke gerechtjes. Zoals een ‘tartaartje van gerookte rode bieten, Fries roggebrood met cress’ of een ‘gerolde runder rib-eye met daklook, worteljulienne, tomasu-soja, wasabibloemetjes en krokante boekweit’.
 

In het kader van de duurzaamheid is er aandacht voor het voorkómen van verspilling; bezoekers worden ter plaatse op maat bediend. Ook aan allergeneninformatie en halal producten is gedacht. Het culinaire aanbod voldoet bovendien aan strikte kwaliteitseisen van Euro–Toque.

Trots op ons voedsel
Nederlandse producten kennen een lange historie en wereldwijd een uitstekende reputatie. Onze eeuwenoude agrarische traditie heeft het beste van toen weten te bewaren en weet tegelijkertijd steeds verder te verbeteren en vernieuwen. En het mag duidelijk zijn: we zijn trots op het mooie, eerlijke voedsel dat ons land produceert. Dat mag in Den Haag meer gezien en vooral ook geproefd worden!

Organisatie & partners
NLvoedt wordt georganiseerd en aangeboden door samenwerkende, Nederlandse foodpartners.
Hier vindt u de deelnemende partners: www.nlvoedt.nl/deelnemende-partners

Meer informatie
www.nlvoedt.nl 

 

Bij vragen kunt u bellen met Dé van de Riet, woordvoerder NL Voedt, tel. 06 1049 7892