search

Nieuws

Vee&Logistiek Nederland toont respect

Vee&Logistiek Nederland toont respect
18 mei 2022 | Algemeen

Vee&Logistiek Nederland is 13 mei gestart met een publiekscampagne onder de titel ‘RESPECT’. Bij de lancering in Almelo waren onder andere Caroline van der Plas (BBB) en Laurens Hoedemaker (COV) de sprekers.

Centraal in de campagne staat de website www.respectvee.nl. Daarnaast faciliteert Vee&Logistiek Nederland haar leden met o.a. stickers, shirts en vlaggen om RESPECT voor dieren, feiten en (vak)mensen op een opvallende en duidelijke manier uit te dragen. Consumenten worden via diverse (online) kanalen geïnformeerd over de respectvolle wijze waarop leden van Vee&Logistiek Nederland werken. 

Helma Lodders, voorzitter Vee & Logistiek Nederland: ‘Om respect te krijgen, moet je laten zien wat je doet, waarom je het doet en niet in de laatste plaats: hoe je het doet. Overdracht van kennis leidt tot begrip. Begrip leidt tot draagvlak. Draagvlak leidt tot bestaansrecht, een 'license to act'. In 'RESPECT’ video's volgen we veehouders, veehandelaren, veeverzamelaars en transporteurs op de voet. Wat gebeurt er in de stallen met de dieren? Hoe is het contact tussen de veehouder en de handelaar? Welke emoties maakt het werk los? Hoe gaan veehouders en transporteurs met dieren om? Wat doen ze om de diervriendelijkheid te borgen? Kortom: wat beweegt ze om dit passievolle werk uit te voeren? Wie respect geeft, ontvangt respect.’

Meer over de campagne is te lezen op www.respectvee.nl