search

Nieuws

COV in gesprek met stakeholders over duurzame arbeid in de vleessector

COV in gesprek met stakeholders over duurzame arbeid in de vleessector
13 december 2021 | COV-nieuws

Blijven samenwerken met alle stakeholders is en blijft de sleutel om arbeid in de vleessector succesvol te verduurzamen. Een heldere dialoog zonder polarisatie is de basis voor deze samenwerking. Dat was een van de conclusies van het jaarlijkse COV Meatcafé van donderdag 9 december.

Tijdens deze stakeholdersdiscussie werd onder leiding van Gijs Weenink gedebatteerd over:

  • duurzame arbeidsrelaties
  • duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid
  • mogelijkheden voor robotisering en automatisering in de slachterijen en uitsnijderijen

In deze korte videosamenvatting een terugblik op het succesvolle Meat Café.


Sprekers tijdens dit evenement waren o.a. Jurrien Koops (ABU), Piet Fortuin (CNV Vakmensen), Roeland Buiijsse (SVO), Aljoscha Broshuis (Marel), Robbert van ’t Hoff (Westfort) en Roy Paalman (VION). Emile Roemer deed een oproep als voormalig voorzitter Aanjaagteam Bescherming Arbeids Migranten. Hij vroeg extra aandacht te besteden aan de kwetsbare positie van internationale medewerkers. Een combinatie van panel discussie, korte presentaties en vragen uit het (online)publiek zorgde voor een levendige discussie. De 70 (online)deelnemers werden hier actief bij betrokken.

De sfeervolle Haagse omgeving zorgde voor een informele sfeer tijdens dit 5de Meatcafé. Hierdoor werden gemakkelijk de onderlinge contacten gelegd en versterkt. Wij zijn tevreden dat we ook op deze wijze kunnen bijdragen aan het verduurzamen van arbeid in de vleessector.