search

Nieuws

Nederlands rund- en kalfsvlees maakt entree in Korea

Nederlands rund- en kalfsvlees maakt entree in Korea
22 november 2019 | Algemeen

Tijdens de COEX Food Week in Seoul is deze week het eerste rund- en kalfsvlees getoond aan een brede en zeer geinteresseerde groep Koreaanse inkopers. Dit dankzij de Nederlandse ambassade in Korea die met een stand op deze beurs en een goed bezochte receptie aan COV en haar exporterende leden de mogelijkheid hiervoor heeft geboden.

Na een succesvolle bedrijfsinspectie eerder dit jaar, is deze maand de Koreaanse markt open gegaan voor Nederlands rund- en kalfsvlees. Hiermee is Nederland het eerste Europese land dat toegang heeft gekregen voor de export van rund- en kalfsvlees  naar Korea. Na een lang en moeizaam proces, aangezien Korea een weliswaar interessante maar erg gesloten markt is.

Dankzij de inzet van de Nederlandse overheid in Den Haag en Seoul is dit proces nu succesvol afgerond. Om aandacht te geven aan dit succes, maar vooral ook om nu de Koreaanse markt te gaan bedienen, hebben de Nederlandse ambassade en COV deze week samen deelgenomen aan de COEX Food Week. Deze deelname omvatte 3 onderdelen. Een stand op de beurs waar een Nederlandse chef Nederlands kalfsvlees en rundvlees bereidde voor geinteresseerde klanten. Een druk bezochte beursreceptie voor speciaal genodigde inkopers, distributeurs en food service vertegenwoordigers, waar Nederlands kalfsvlees het hoofdgerecht was.
En op de laaste dag een cooking show waar een Koreaanse star chef een korean style kalfsvleesgerecht heeft gepresenteerd.

Tijdens de receptie heeft de Nederlandse ambassadeur, Joanne Doornewaard, de aanwezigen met haar speech geinformeerd over de kwaliteiten van Nederlands rund- en kalfsvlees en de interesse van de Nederlandse vleesexporterende bedrijven om zaken te doen met Korea.

Al met al een geslaagde entree van Nederlands rund- en kalfsvlees op de Koreaanse markt, perfect georganiseerd door de Nederlandse landbouwraad in Seoul, Gelare Nadar, en haar team.