search

Nieuws

‘Starchefs’ bezoeken Nederland voor Trusted Veal

‘Starchefs’ bezoeken Nederland voor Trusted Veal
11 juli 2019 | COV-nieuws

Acht Amerikaanse top-chefs hebben een studiereis gemaakt rond Nederlands kalfsvlees. De reis was de hoofdprijs van een speciale receptenwedstrijd in het kader van het Trusted Veal programma van de EU, waar liefst 500 (!) chef-koks uit alle delen van de VS vol enthousiasme voor hadden ingeschreven.

De reis-prijs vloeide mede voort uit een congres van het Amerikaanse professionele culinaire platform ‘Starchefs’. Een jury heeft 50 (van de 500) chefs vóór-geselecteerd voor de finale. Hier kregen de 50 culinaire toppers kalfsvlees ter beschikking om een bijzondere gerecht mee te bereiden en dit in te sturen.

Bestudering van de inzendingen leverde uiteindelijk acht glorieuze winnaars. Zij kregen aangeboden een studiebezoek aan de Nederlandse kalfsvleessector. Dit heeft deze week plaats gevonden, met bezoeken aan kalfsvleesproducenten en kalverhouders, maar ook een culinaire masterclass en een inspirerend bezoek aan de Martkhal in Rotterdam.

De acht ‘winners’ hebben eigen restaurants in de VS, en komen uit zo’n beetje uit alle staten: van de westkust, het zuiden, tot en met de oostkust. De inzendingen van deze chefs bleken dan ook zeer divers, variërend, van klassiek Amerikaans, via de Italiaanse (mediterrane) keuken naar ‘fusion’ met veel Zuid-Amerikaanse invloeden. In alle gevallen bleek het Nederlandse kalfsvlees als (betrekkelijk) makkelijk te bereiden, lichtverteerbaar en voedzaam heel goed in de eigen keuken te kunnen worden ingepast.

De activiteiten zijn onderdeel van de Europese Trusted Veal promotiecampagne. In dat kader richt COV zich met de Nederlandse kalfsvleesexporteurs mede op de restaurantchefs in de VS. Doel is om dit marktsegment nader in introduceren, inspirerende impulsen te geven en Nederlands kalfsvlees er goed te positioneren.

Nadere info
Voor meer informatie over de wedstrijd, de jury, de inzendingen, de trip en de deelnemers: stuur een mail.