search

Nieuws

Mexico opent grenzen voor Nederlands varkensvlees

Mexico opent grenzen voor Nederlands varkensvlees
29 januari 2019 | COV-nieuws | Mexico stelt de grenzen open voor Nederlands varkensvlees. De laatste certificaten worden binnen enkele weken getekend, waarna de toegang tot de Mexicaanse markt is verzekerd, bevestigt directeur Internationale Zaken, Frans van Dongen van de Centrale Organisatie voor de Vleessector.

Het tekenen van een de certificaten betekent niet dat er meteen geleverd zal gaan worden. Op dit moment geldt er een importheffing van 20% tot 50% op Europees varkensvlees, waardoor dit niet kan concurreren met Amerikaans vlees, waarvoor geen importheffingen gelden. Maar als het handelsakkoord tussen Europa en Mexico volgend jaar definitief van kracht wordt, wordt de situatie anders.

Mexico is de derde varkensvleesimporteur in de wereld, na China en Japan, met een enorm potentieel. Het land telt 129 miljoen inwoners die jaarlijks gemiddeld 18,3 kilo varkensvlees eten. In 2017 importeerde Mexico 800.000 ton varkensvlees. Ruim 85% daarvan, kwam uit de Verenigde Staten. Het restant wordt geleverd door Canada.

Het volledige bericht is hier te lezen.