search

Nieuws

Minister Schouten geniet van Flammkuchen op Grüne Woche

Minister Schouten geniet van Flammkuchen op Grüne Woche
18 januari 2019 | Persberichten | Landbouwminister Schouten uitte haar lof over de Nederlandse varkenshouderij. “Het is goed dat Nederland niet alleen laat zien welke mooie producten de sector voortbrengt, maar ook laat zien op welke wijze de Nederlandse sector werkt.

“ Dit zei zij in haar openingsronde langs de Nederlandse standhouders op de Grüne Woche in Berlijn. Schouten kreeg van topkok Cees Goettsch een mooie Duitse flammkuchen aangeboden waarin magere varkensspek is verwerkt.

Ook dit jaar laat de Nederlandse land- en tuinbouw in de Hollandhal zich van zijn beste kant zien. In de stand van COV (vlees), Nevedi (diervoer) en POV (varkenshouders), die samen het Platform Varkensketen vormen, bereidt Goettsch een aantal mooie gerechten met Hollands varkensvlees, die gretig aftrek vinden bij het overwegend Duitse publiek. ‘Nederlands varkensvlees past uitstekend op een Duitse bodem’, is de slogan waarmee de drie organisaties de Duitse consumenten verleiden.

De internationale Grüne Woche vindt ieder jaar plaats in januari en wordt dit jaar voor de 93e keer gehouden.  Boeren en producenten uit de hele wereld gebruiken de Internationale Grüne Woche als afzet- en testmarkt, voor hun kwalitatieve hoogwaardige producten. In 2018 namen 1.660 exposanten uit 66 landen deel en trok de beurs ruim 400.000 bezoekers, waarvan 90.000 vak-bezoekers.

Platform Varkensketen
Het Platform Varkensketen is een samenwerkingsverband van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie (Nevedi).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor redactie
Op de foto: LNV-minister Carola Schouten, Attje Kuiken, voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Landbouw, Linda Janssen, voorzitter POV, Jos Goebbels, voorzitter COV, Bert Urlings, Vion en Henk Flipsen, voorzitter Nevedi.

U kunt het Platform Varkensketen bezoeken van 18 tot en met 21 januari, Messe Berlin, Holland Paviljoen, Hal 18.

Voor meer informatie over dit bericht en het persmoment tijdens de Grüne Woche kunt contact u opnemen met:
Dé van de Riet (COV), tel. 06 2351 2607
Henk Flipsen (Nevedi), tel. 06 5374 7596
Geesje Rotgers (POV), tel. 06 5024 4089