search

Nieuws

Trusted Pork campagne sluit succesvol jaar af in Vietnam

Trusted Pork campagne sluit succesvol jaar af in Vietnam
30 november 2018 | COV-nieuws | Met deelname aan de Food and Hotel Hanoi 2018 beurs en een seminar en matchmaking in Hanoi heeft de COV het campagnejaar van Trusted Pork afgesloten.

Na eerdere goedbezochte evenementen in China, Taiwan, Filipijnen en Japan, waren ook de activiteiten in Vietnam zeer geslaagd. Daarmee kan de COV ook dit jaar weer terugkijken op een succesvol jaar voor haar Trusted Pork campagne.

De Vietnamese markt is een sterke groeimarkt voor varkensvlees. Dit jaar is de export vanuit de EU naar Vietnam met 50% toegenomen.

De Food and Hotel beurs in Hanoi werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Hoewel dit een relatief kleine beurs betreft, waren 20 verschillende landen present op deze beurs. Voor vlees waren 6 exporterende landen aanwezig. Daarmee is Food and Hotel Hanoi de meeste belangrijke beurs van Noord-Vietnam. De COV Trusted Pork-stand is dan ook druk bezocht door potentiële Vietnamese afnemers.Op de tweede dag van de beurs is een Trusted Pork seminar georganiseerd met daaraan gekoppeld een matchmaking.

Het seminar, dat gericht was op de voedselveiligheidsgaranties van Nederlands varkensvlees, werd geopend door de Nederlandse landbouwraad in Vietnam, Willem Schoustra. De heer Schoustra heeft daarbij het belang benadrukt van de export van Nederlands vlees zowel vanuit economisch perspectief als vanuit het perspectief van duurzaamheid (vierkantsverwaarding, dierenwelzijn).Aan de matchmaking is van Vietnamese zijde door een kleine 15-tal bedrijven deelgenomen. 

Contactpersoon: Frans van Dongen (0032-475702383)