search

Nieuws

Nederlands kalfsvlees maakt grootse entree bij Amerikaanse restaurant chefs

Nederlands kalfsvlees maakt grootse entree bij Amerikaanse restaurant chefs
24 oktober 2018 | COV-nieuws | Meer dan 2000 Amerikaanse chefs en restaurant inkopers hebben deze week uitgebreid kennis kunnen maken met Nederlands kalfsvlees.

Op het International StarChefs Congress in Brooklyn, New York City hebben COV en aangesloten kalfsvlees exporterende bedrijven Nederlands kalfsvlees gepromoot onder de Trusted Veal campagne.

Het congres, dat deze week voor de 13e keer werd georganiseerd, brengt elk jaar meer dan 2000 chefs bij elkaar vanuit alle staten van de VS. Nederlands 'Trusted Veal' heeft zich bij 4 belangrijke delen van dit evenement prominent gepresenteerd.

Dit StarChefs congres is een 3-daags culinair symposium en beurs waar een groot aantal invloedrijke en innovatieve chefs de laatste technieken en culinaire concepten tonen aan meer dan 2000 restaurant chefs. Daarmee is dit congres enig in zijn soort in de VS. Tevens geeft dit evenement de mogelijkheid om producten onder de aandacht te brengen bij de aanwezige chefs.

COV en haar leden hadden tijdens dit evenement een eigen druk bezochte Trusted Veal stand. Vanuit de stand zijn in totaal meer dan 1500 kalfsvlees gerechten geserveerd aan belangstellenden chefs en inkopers van restaurants in de VS.

Daarnaast was het Nederlandse kalfsvlees ook onderdeel van het welkomstdiner, dat door 300 van de meest invloedrijkste chefs is bezocht op de eerste congresdag. Verder is door een bekende Amerikaanse chef in een drukbezochte workshop op dag 2 een demonstratie omtrent de bereiding van gerijpt kalfsvlees gegeven. En tot slot is het Nederlandse kalfsvlees gebruikt voor een speciaal hiervoor ontwikkelde veal burger, die op dag 3 deel heeft genomen aan een hamburgerwedstijd (Burger Battle) tussen enkele befaamde chefs.

Deelname aan dit evenement was onderdeel van de 3 jaar durende Trusted Veal campagne van de COV, waarmee aan de export van Nederlands kalfsvlees naar de VS een extra impuls wordt gegeven. Grotere bekendheid bij de meer innovatie en vooruitstrevende restaurants is daarbij een belangrijk doel. Daar is met dit evenement een sterk begin mee gemaakt. 

Contactpersoon: Frans van Dongen (fvdongen@cov.nl)