search

Nieuws

Eerste Nederlandse kalfsvlees onderweg naar China

Eerste Nederlandse kalfsvlees onderweg naar China
16 oktober 2018 | COV-nieuws | De dochterorganisatie van de VanDrie Group, Ekro, heeft als eerste Europese kalverslachterij goedkeuring gekregen om kalfsvleesproducten naar China te mogen exporteren.

Hiermee is een doorbraak gerealiseerd in het 17-jarig onderhandelings¬traject over de export van Nederlands kalfsvlees naar China. In eerste instantie mag alleen kalfsvlees zonder been de grens over.

Met het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang en minister van Commercie Zhong Shan aan Nederland van deze week is deze handelsdeal nogmaals bevestigd. De Chinese overheid had de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) gemachtigd om bij één kalfsvlees producerend bedrijf de laatste benodigde inspectie uit te voeren.

Henny Swinkels (Director Corporate Affairs) is erg blij met het resultaat: “Om dit voor elkaar te boksen, is vanuit allerlei hoeken keihard gewerkt. Veel lof verdienen de Nederlandse ambassade en haar landbouwattachés in China, de NVWA en de Chief Veterinary Officer (CVO). Ook ben ik blij met de hulp die we vanuit de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) hebben gekregen. Het is een prachtig resultaat dat alleen kon worden bereikt door de professionele, gezamenlijke inzet én nauwe samenwerking met de Chinese instanties.”

Ekro verscheept deze week de eerste bestelling kalfsvlees naar China. Swinkels ziet grote potentie voor het Nederlandse kwaliteitsproduct. Nederland heeft op voedingsgebied een goede reputatie in China. Hij geeft aan: “Met ons kwaliteitssysteem Safety Guard geven we unieke garanties af voor de Nederlandse kalfsvleesproducten die we leveren, zoals kwaliteit, tracking & tracing en voedselveiligheid. Chinese consumenten vinden dit erg belangrijke items. Het is nu aan ons om de markt bekend te krijgen met het product.”