search

Nieuws

Van Dongen: ‘Een harde Brexit moeten we echt niet willen’

Van Dongen: ‘Een harde Brexit moeten we echt niet willen’
28 september 2018 | COV-nieuws | ‘Mocht er een harde Brexit komen, dus zonder een goede regeling tussen de EU en het VK, dan zal dat echt forse impact hebben op de vleesmarkt.

De huidige situatie van vraag en aanbod wordt verstoord: hogere prijzen daar leiden tot lagere prijzen hier.’ Dat zegt COV-lobbyist Frans van Dongen in gesprek met het blad Forum van VNO-NCW

De ontwikkeling, dat de Britten hun vlees gaan betrekken uit de VS, Australië en Nieuw Zeeland heeft volgens Van Dongen op termijn nog veel meer nadelige gevolgen voor de Nederlandse vleessector.

De lobbyist stelt dat Nederland heel sterk is in het exporteren naar Derde Landen, wat Groot-Brittannië dan ook zou worden, en ook heel goed in het bedienen van de vele deelmarkten van de vleessectoren, maar hij ziet donkere Brexit wolken: ‘Ik heb lange tijd gedacht dat het wel goed zou komen, maar mij bekruipt steeds meer de angst dat er géén deal gesloten wordt en dat is een slecht scenario. We moeten doen wat we kunnen om dit ‘zacht te laten landen’.