search

Nieuws

Export varkensvlees naar Filipijnen verdubbeld

Export varkensvlees naar Filipijnen verdubbeld
02 augustus 2018 | COV-nieuws | De COV en de varkensvlees exporterende leden nemen deze week voor de tweede keer deel aan de WOFEX, de grootste levensmiddelen beurs van de Filipijnen.

De Filipijnen zijn een land met 100 miljoen inwoners en net als vele landen in Azië ontwikkelt zich er een steeds kapitaal krachtiger middenklasse waardoor de markt voor de leden van de COV steeds interessanter wordt. Tijdens de beurs is er door de COV een seminar georganiseerd dat in het teken stond van safe pork.

Het druk bezochte seminar werd geopend door de Nederlandse Ambassadeur mevrouw Derkx. Zij gaf aan dat ze verheugd was dat de COV en haar leden deelnamen aan de beurs en dit seminar organiseerden. Ze memoreerde aan de sterke positie die Nederlands varkensvlees heeft omdat het gezien wordt als veilig en van hoge kwaliteit. De export van varkensvlees vanuit Nederland is dan ook verdubbeld.

De ambassadeur vond het een goede zaak dat de COV en haar leden op de beurs en tijdens het seminar lieten zien hoe streng Nederlands vlees wordt gecontroleerd waardoor het vertrouwen in Nederlands vlees in de Filipijnen alleen nog maar toeneemt. De COV en de bedrijven lieten tijdens hun presentaties zien hoe de controles in Nederland plaatsvinden. De aanwezigen vanuit overheid en bedrijfsleven bleken zeer geïnteresseerd te zijn in onze borging van kwaliteit en voedselveiligheid. De bijeenkomst bood ook de mogelijkheid aan de COV leden om met de Filipijnse bedrijven de bestaande contacten te versterken en nieuwe contacten te leggen.

De beurs en het seminar waren een groot succes en COV en haar leden hebben laten zien op welk hoog niveau, ten aanzien van voedselveiligheid en duurzaamheid, ons varkensvlees wordt geproduceerd en hoe dit wordt gewaardeerd in de Filipijnen.

Contactpersoon: Jos Goebbels (079-3634904)