search

Nieuws

Zonovergoten 41e editie van de Binnenhof Barbecue

Zonovergoten 41e editie van de Binnenhof Barbecue
12 juli 2018 | COV-nieuws | Politici hebben donderdag 5 juli jl. het Haagse politieke jaar zonnig en smakelijk afgesloten op de 41e editie van de traditionele Binnenhof Barbecue.

De Binnenhof Barbecue wordt georganiseerd en aangeboden door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV, www.cov.nl) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI, www.nepluvi.nl) namens de Nederlandse vlees- en pluimveevleessector.

De Nederlandse Brouwers (www.nederlandsebrouwers.nl) leveren pils en alcoholvrij bier. Frisdrank, sap en water wordt aangeboden door de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (www.fws.nl). De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (www.kvnw.nl) verzorgt passende wijnen.

Vanuit culinair oogpunt boden chef-koks Huub Oudshoorn en Edgar Buhrs een variatie aan van onder andere gemarineerde spiesjes van runder-, varkens- en kalfshaas, voor kippendijspiezen en lamskoteletjes, kip of eend drumsticks, worstjes en broodjes pulled pork. Al dit mooie Nederlandse vlees is uiteraard hygiënisch bereid en vakkundig gegaard. Het menu wordt verder aangevuld met diverse groentespiesjes, salades, rauwkost en vers fruit.
Het culinaire aanbod van de Binnenhof Barbecue al jaren geheel Euro–Toque (www.euro-toques.nl) waardig.

Een bijzonder element was de presentatie van ‘de lekkerste spareribs van Nederland’ door Slagerij Van Tilburg uit Sliedrecht. Hij was dit jaar winnaar van de Spareribs Trophy 2018 van de Koninklijke Nederlandse Slagers (www.knsnet.nl)

De Binnenhof Barbecue vormt voor de politici en de andere aanwezigen een traditionele afsluiting van het Haagse politieke jaar. Het is sinds jaar en dag een zonnige en ontspannen bijeenkomst waar het informele contact tussen parlementariërs, bewindslieden, journalisten en de vertegenwoordigers van de sector de toon zet.

Kijk voor meer achtergrond informatie op de website van de Binnenhof Barbecue (www.binnenhofbbq.nl)