search

Nieuws

Protocol belangrijke stap voor export Nederlands kalfsvlees naar China

Protocol belangrijke stap voor export Nederlands kalfsvlees naar China
04 juli 2018 | Persberichten | De COV is verheugd met de ondertekening in Den Haag van het Protocol Kalfsvlees door de Chinese minister Ni Yuefeng en minister Carola Schouten van het Ministerie van Landbouw.

In april 2018 was het tijdens het bezoek van minister Schouten aan China al tot mondelinge toezeggingen gekomen. Beide ministers hebben tijdens een High Level Meeting in Den Haag nu ook hun formele handtekeningen gezet onder een protocol met een reeks werkafspraken, die de feitelijke export een forse stap dichterbij brengen.

De COV en haar kalfsvlees exporterende leden verwachten nog dit jaar verdere voortgang te kunnen boeken als Chinese deskundigen Nederlandse bedrijven komen inspecteren.

De COV dankt de Nederlandse ambassade in Beijing, het Ministerie van LNV en de NVWA voor alle inzet en het mogelijk helpen maken van de uitvoer van een Nederlands topproduct naar een markt met veel potentie.

Op de foto ziet u Minister Schouten (LNV) en Minister Ni (GACC). Bron foto: EZK / Mylène Sopacua.

Nadere informatie
Voor informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met woordvoerder Dé van de Riet, via dvdriet@cov.nl of 06 2351 2607.