search

Nieuws

COV start collectieve promotie voor kalfsvlees in Noord-Amerika

COV start collectieve promotie voor kalfsvlees in Noord-Amerika
03 mei 2018 | COV-nieuws | Met deelname aan de SIAL beurs in Canada Montreal heeft de COV deze week een zeer succesvol begin gemaakt met haar Trusted Veal campagne op de Noord-Amerikaanse markt.

Een attractieve uitstraling van de Trusted Veal stand, een logo dat perfect past bij de tijdsgeest en het product, duizenden kleine kalfsvleeshapjes, een perfecte organisatie en vele bezoekers waren de ingrediënten voor dit succes. Met deze eerste geslaagde actie en de vele die nog zullen volgen, wil de COV extra steun geven aan de export van Nederlands kalfsvlees.

Na vele jaren van geen collectieve promotie van Nederlands vlees, heeft de COV deze collectieve promotie nu weer samen met haar leden opgepakt. Na eerder een campagne voor varkensvlees in Azië - Trusted Pork - gestart te hebben, wordt nu ook vol ingezet op kalfsvleespromotie buiten de EU. Samen met het communicatiebureau Sopexa en met haar kalfsvleesleden, heeft de COV een strategie ontwikkeld voor de promotie van kalfsvlees in de Japan, de VS en Canada. De basis daarbij is deelname aan beurzen. Daarom was de COV met Trusted Veal aanwezig op de SIAL in Montreal.

Met een design dat uitstekend aansloot bij de gourmet stijl van de campagne, was de Trusted Veal stand een opvallende en gewaardeerde aanwezige op de beurs. Ook de vele honderden kleine kalfsvleeshapjes die door Chef Edgar Buhrs bereid en uitgeserveerd zijn, vielen zeer in de smaak bij de vele bezoekers van de COV stand. Het Franstalige deel van Canada staat bekend om zijn hoge consumptie van kalfsvlees en in het algemeen om het grote belang dat de inwoners hechten aan culinaire kwaliteit. Het Nederlandse kalfsvlees, de Trusted Veal stand en de geserveerde gerechtjes sloten hier volmaakt bij aan.

Tijdens de SIAL beurs is ook de website van Trusted Veal de lucht ingegaan. Op www.trustedveal.com worden geïnteresseerden (importeurs, inkopers van food service of retail en consumenten) geïnformeerd over de kwaliteiten en voedselveiligheidsgaranties van Europees en Nederlands kalfsvlees en zijn er vele recepten te vinden.De komende tijd zal de website verder worden uitgebouwd. Andere activiteiten van de Trusted Veal campagne die voorzien zijn betreffen volgende beursdeelnames en specifieke acties met koks en retail.

Contactpersoon: Frans van Dongen (fvdongen@cov.nl)