search

Nieuws

Veel politieke aandacht voor Platform Varkensketen op Grüne Woche

Veel politieke aandacht voor Platform Varkensketen op Grüne Woche
19 januari 2018 | Persberichten | Vrijdagochtend 19 januari heeft LNV-minister Carola Schouten het Holland Paviljoen geopend op de Grüne Woche in Berlijn.

Het motto van 's werelds grootste consumentenbeurs op het gebied van agri en food is ‘Meet your taste’. De varkenssector liet zich niet onbetuigd; het Platform Varkensketen nodigde de minister uit te proeven van duurzaam geproduceerd varkensvlees.

Minister Schouten was erg positief over de samenwerking tussen de diervoederbranche, de primaire sector en de slachterijen. En met name over het feit dat de keten nu al meerdere jaren gezamenlijk tekst en uitleg geeft over de kwaliteit van het Nederlandse product en over de productieprocessen. Na het bezoek van de minister bezocht een brede Tweede Kamerdelegatie het Platform Varkensketen.

Duurzaam geproduceerd
In de stand van het Platform Varkensketen krijgen bezoekers naast tekst en uitleg ook de mogelijkheid een speciaal varkensvleesgerecht te proeven. Chef-slager en kok Cees Goettsch zwaait wat dat betreft de scepter in de stand. Op deze manier laat het Platform Varkensketen bezoekers kennismaken met het Nederlandse, duurzaam geproduceerde varkensvlees. Het platform is tot en met 22 januari present op de beurs.

92 miljard euro
Bij de opening van het Holland Paviljoen op de Grüne Woche meldde minister Schouten dat de export van Nederlandse landbouwproducten in 2017 gestegen is naar bijna 92 miljard euro. Bereide producten van dieren en vlees zijn goed voor bijna 12% van de totale Nederlandse exportwaarde.

Platform Varkensketen
Het Platform Varkensketen is een samenwerkingsverband van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie (Nevedi).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor redactie
Foto: LNV-minister Carola Schouten krijgt bij de stand van Platform Varkensketen een varkensvleesgerechtje bereid door kok Cees Goettsch. Samen op de foto met de initiatiefnemers van het platform: Ingrid Jansen (POV), Bert Urlings (COV) en Henk Flipsen (Nevedi).

Voor meer informatie over dit bericht en het persmoment tijdens de Grüne Woche kunt contact u opnemen met:
Dé van de Riet (COV), tel 06 2351 2607
Henk Flipsen (Nevedi), tel. 06 5374 7596
Welmoed Rijpkema (POV), tel. 06 3317 8666