search

Nieuws

Slachterijen leven regels goed na

Slachterijen leven regels goed na
22 september 2017 | COV-nieuws | De Nederlandse roodvleesslachterijen hebben in 2017 hun hoge nalevingsniveau weten te handhaven en scoren daarmee weer prima in het voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving.

Dat blijkt uit de Tweede Naleefmonitor van de NVWA. Wel constateert de toezichthouder dat bij een (beperkt) aantal bedrijven de karkashygiëne wat meer aandacht verdient.

COV-voorzitter Jos Goebbels: ‘De Naleefmonitor is voor ons heel belangrijk. Het geeft aan hoe goed de COV-leden het over de hele linie doen. Het rapport bevestigt dat bedrijven met hun kwaliteitsmanagement internationaal toonaangevend zijn in het borgen van het dierenwelzijn, het hygiënisch slachten en het kunnen bieden van garanties rond het veilig verwerken en aanbieden van vlees en vleesproducten voor markten in binnen- en buitenland.

De NVWA geeft in deze tweede editie echter ook aan waar een deel van de bedrijven nog wat strakker op zal moeten zitten. Goebbels: ‘Dat zijn geen vrijblijvende kanttekeningen van de NVWA. Wij pakken dat signaal samen met de leden op om de puntjes op de i te zetten.’