search

Nieuws

Nieuwbouw Van Loon Vlees in Son geopend

Nieuwbouw Van Loon Vlees in Son geopend
12 september 2017 | COV-nieuws | Vleesverwerker Van Loon heeft op de locatie van de voormalige slachterij Ballering in Son een nieuw productiepand en hoofdkantoor geopend.

Van Loon bouwde de nieuwe productielocatie om alle retailactiviteiten die tot voor kort plaatsvonden in Best en in Eindhoven, onder één dak te brengen. Het Brabantse familiebedrijf stak in totaal 57 miljoen euro in de uitbreiding.  

Het nieuwe productiegebouw in Son telt 26.000 vierkante meter vloeroppervlakte. In totaal werken er 600 mensen en dat kan doorgroeien naar circa 1.000. "Met de nieuwe productielocatie kunnen ons groeidoel van 5% per jaar voorlopig halen. Ook omdat we automatiseren waar het kan met robots en bijvoorbeeld zelfrijdende karretjes", zegt Roland van Loon. 

Het bedrijf doet een proef met 5 varkenshouders die hun dieren volledig vrij van antibiotica grootbrengen, zegt Van Loon. "Dat doen we samen met leverancier van stalsystemen Schippers in Bladel. Alles op deze varkensbedrijven, tot op het laatste boutje en moertje, wordt zowat klinisch schoongemaakt." 

Van Loon zegt dit soort maatregelen zelf te kunnen doorvoeren omdat het bedrijf tegenwoordig de hele keten beheert. "We hebben ruim 250 varkenshouders en honderd rundveehouders in Nederland en België als vaste leveranciers. Zij hebben een leverplicht naar ons en wij een afnameplicht tegen de marktprijs plus een toeslag voor het welzijnsniveau. Ook stellen we eisen aan het gebruikte voer, bijvoorbeeld alleen soja die duurzaam geteeld is."

bron: Eindhovens Dagblad, 08/09/17 / Financieele Dagblad, 11/09/17