search

Nieuws

COV's campagne 'Trusted Pork' in Manilla gestart

COV's campagne 'Trusted Pork' in Manilla gestart
04 augustus 2017 | COV-nieuws | Sinds maart dit jaar voert de COV een‎ 3 jaar durende, en deels door de EU gefinancierde campagne, uit voor de ondersteuning van de export van varkensvlees naar een 5-tal Oost Aziatische landen.

Met deze 'Trusted Pork from Europe' campagne zullen de COV en haar leden een aantal specifieke acties uitvoeren in China, Japan, de Filipijnen, Vietnam en Taiwan. Deze acties zijn gericht op het promoten van de sterke punten van Europees varkensvlees in het algemeen en Nederlands varkensvlees in het bijzonder op het gebied van veiligheid, garanties, controles, kwaliteit, duurzaamheid en dierenwelzijn. De COV voert deze acties uit met 7 Nederlandse varkensvleesbedrijven, welke u kunt vinden op de Trusted Pork website.

De afgelopen maanden heeft de COV samen met haar leden gewerkt aan het opzetten van deze acties. Deze week is een eerste drietal acties uitgevoerd.

In de Filipijnen heeft de COV voor een eerste keer deelgenomen met de 'Trusted Pork' campagne aan een beurs in Manilla. Naast het communiceren van de Europese en Nederlandse varkensvlees 'kwaliteiten' gaf dit de deelnemende Nederlandse bedrijven‎ de gelegenheid om contacten te leggen met inkopers en verwerkende bedrijven aan Filipijnse kant. De Filipijnen is een interessante groeimarkt voor de export van varkensvlees. Zo is de import van Europees varkensvlees de afgelopen 3 jaren meer dan verdubbeld van ca 100.000 ton naar meer dan 200.000 ton in 2016. Ook dit jaar is de Filipijnse import verder gestegen, waardoor de Filipijnen nu de op 3 na grootste exportmarkt is voor de EU.

Aan het einde van de beurs in Manilla heeft COV een seminar georganiseerd voor vertegenwoordigers van de Filipijnse vleesindustrie en Filipijnse overheid. Dit seminar is geopend door de EU ambassadeur in de Filipijnen waarna drie spekers van de COV‎ ingegaan zijn op de garanties die, Europese regelingen, de uitvoering hiervan in Nederland en de extra initiatieven van de Nederlandse bedrijven, bieden. Aan het seminar hebben circa 50 vertegenwoordigers van bedrijfsleven en overheid in de Filipijnen deelgenomen. Het seminar is afgesloten met een netwerkborrel.

Contactpersoon: Frans van Dongen (fvdongen@cov.nl)