search

Nieuws

40e editie Binnenhof Barbecue

40e editie Binnenhof Barbecue
29 juni 2017 | Persberichten | Een unieke Haagse traditie kent dit jaar haar 40e editie. Donderdag 6 juli a.s. vindt in het Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag voor de 40e keer de Binnenhof Barbecue plaats.

Bewindslieden, (nieuwe) Kamerleden, diverse relaties, stakeholders en vertegenwoordigers van de (Haagse) media ronden er traditiegetrouw het politiek-bestuurlijke seizoen informeel én smakelijk af.

Culinair
Namens de Nederlandse vleesbranche biedt chef-kok Huub Oudshoorn, die ook alle (!) voorgaande edities culinair heeft verzorgd, opnieuw een gevarieerd assortiment aan van producten van diverse Nederlandse vleesconcepten zoals het Beter Leven Keurmerk.
Het buffet biedt niet alleen een brede variatie aan spiesjes van rund- en kalfsvlees, varkens- en kipsaté‘s, lamskoteletjes, drumsticks, runderribstuk, kalfsgebraad, eendenborstfilet, worstjes, kleine hamburgers en broodjes pulled pork. Het menu wordt daarnaast – voor een volledige Schijf van Vijf –   uiteraard gecompleteerd met een ruim aanbod aan groentespiesjes, salades, rauwkost, vleeswarenassortiment en vers fruit.
Een interview met de jubilaris Huub Oudshoorn leest u op de speciale website www.binnenhofbbq.nl die de organisatie voor de gelegenheid heeft ontwikkeld. De website geeft verder een mooie sfeerimpressie en een kijkje in de bijzondere historie van het evenement.

Organisatie
De Binnenhof Barbecue wordt aangeboden door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV, zie www.cov.nl) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI, zie www.nepluvi.nl) namens de Nederlandse vlees- en pluimveevleessector.

Sponsors
De Nederlandse Brouwers (www.nederlandsebrouwers.nl) participeren en leveren pils en alcoholvrij bier.
Frisdrank, sap en water wordt aangeboden door de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (www.fws.nl).  De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (www.kvnw.nl) zorgt voor passende, bijzondere wijnen. Vast onderdeel zijn ‘de lekkerste spareribs van Nederland’ door de winnaar, Slager Peter Jan van den Broek uit Den Haag, van de Spareribs Trophy van de Koninklijke Nederlandse Slagers (www.knsnet.nl).

Wie tijdens het zomerreces of op andere mooie dagen zelf aan de slag wil met de barbecue kan voor tips en recepten uitgebreid terecht op de vernieuwde website www.vlees.nl of op www.kiprecepten.nl

Nadere informatie
Zie verder de speciale website www.binnenhofbbq.nl

Voor vragen kunt u bellen met Dé van de Riet (COV, tel. 06 23 51 26 07) of met Arjan van Dijk (NEPLUVI, tel.  06 31 95 22 88).