search

Nieuws

Jos Goebbels: verdiensten beter in beeld brengen

Jos Goebbels: verdiensten beter in beeld brengen
02 februari 2017 | COV-nieuws | Als in de beeldvorming over vlees niet de regel, maar de uitzondering de maatstaf is geworden, dan doet dat geen recht aan verdiensten van het bedrijfsleven.

Als in de beeldvorming over vlees niet de regel, maar de uitzondering de maatstaf is geworden, dan doet dat geen recht aan verdiensten van het bedrijfsleven, aan de inzet en de passie van tientallen ondernemers en hun duizenden medewerkers’. Dat zegt voorzitter Jos Goebbels in gesprek met Voedingsindustrie naar aanleiding van de presentatie van de toekomstvisie van de COV.

De COV-voorman wijst erop dat maatschappelijke acceptatie en waardering lastige vraagstukken zijn. Goebbels: ‘Hoe speel je als sector in op de tegenstelling tussen wat de burger zegt te willen: namelijk duurzaamheid, diervriendelijkheid, transparantie in de keten enzovoort, en wat hij/zij als consument doet: daar niet de prijs voor willen betalen? In de winkel kiest het gros voor goedkoop. Daarom moet er een maatschappelijke discussie op gang komen. Niet alleen voor de vleessector, maar veel breder over onze voedselvoorziening de waardering daarvoor.

Lees hier het hele artikel.

Naar aanleiding van de presentatie van de toekomstvisie is ook een artikel over deze visie verschenen in Meat & Co en in Vleesmagazine.