search

Nieuws

VanDrie kraakt het mestprobleem

VanDrie kraakt het mestprobleem
02 februari 2017 | COV-nieuws | Kalfsvleesproducent VanDrie Group onderzoekt hoe uit kalvermest waardevolle stoffen kunnen worden gehaald.

Dat zegt voorman Henny Swinkels van de VanDrie Group op de site www.duurzaambedrijfsleven.nl over de kansen van het kraken van mest voor een duurzame veehouderij.

“Mest is langzaam verworden tot een onkostenpost en lastpost”, zegt Henny Swinkels, director corporate affairs van kalfsvleesproducent VanDrie Group en COV-bestuurder. De situatie is volgens hem te wijten aan de afschaffing van het melkquotum in 2015, dat leidde tot meer mest. Een deel hiervan wordt gebruikt voor de groei van gewassen door het uit te rijden op het land.

Een ander deel kan, wegens strenge richtlijnen, echter niet regulier worden verwerkt en wordt gezien als afval. Swinkels: “Dat terwijl er in mest zeer waardevolle stoffen zitten, zoals mineralen, vitamines en verschillende andere stoffen die we kunnen hergebruiken. Wereldwijd gaat er aan een aantal van deze mineralen een tekort ontstaan.”

Lees hier het hele artikel.