search

Nieuws

Platform Varkensvleesketen biedt ‘vergeten vlees’ aan op Grüne Woche

Platform Varkensvleesketen biedt ‘vergeten vlees’ aan op Grüne Woche
13 januari 2017 | Persberichten | De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie (Nevedi) zijn op de Grüne Woche in Berlijn opnieuw samen als Platform Varkensvleesketen aanwezig.

Zij presenteren staatssecretaris Martijn van Dam een ‘Schlachtplatte’ van Nederlands varkensvlees als meest duurzame vlees.

De Internationale Grüne Woche vindt plaats van 20 tot en met 29 januari in Berlijn. In het Holland Paviljoen verzorgt het Platform Varkensvleesketen in het startweekend een bijdrage over integrale duurzaamheid van de Nederlandse varkensvleesketen. Samenwerking van diervoederproducenten, varkenshouderij en vleesverwerkende bedrijven vormt de basis voor maatschappelijk verantwoord geproduceerd en tegelijk ook een (h)eerlijk product. De varkensvleessector werkt op basis van zorgvuldig grondstof- en energiegebruik, een goede diergezondheid, de zorg voor dierenwelzijn en het milieu, en met een onberispelijke kwaliteit en een gegarandeerde voedselveiligheid van de eindproducten.

Schlachtplatte en ‘vergeten varkensvlees’
Het Platform biedt gericht informatiemateriaal over de keten en een kok zal er rookworst bereiden zodat men kan proeven van het heerlijke Nederlandse varkensvlees. Er is informatie over ‘vergeten vlees’ recepten zoals bloedworst en buikspek, waarin zeer voedzame, maar minder gangbare delen van het varken zijn verwerkt. Zo maakt het Platform helder, dat alles van een varken een goede bestemming moet krijgen, door ‘vergeten varkensvlees’ in ere te helpen herstellen op kernmarkten, zoals Nederland en Duitsland.

Werkbezoek staatssecretaris Van Dam
Staatssecretaris Van Dam (EZ/Landbouw) zal de aanwezige Nederlandse bedrijven, organisaties en kennisinstellingen op de Grune Wöche bezoeken en aandacht schenken aan Nederlandse producten en de toonaangevende Nederlandse techniek en kennis, die daar de basis voor vormt. De presentatie van het Platform speelt in op de wens van de staatssecretaris om de zogeheten vierkantsverwaarding niet alleen op de ‘derde landen’ te richten maar ook op ‘Europese binnenmarkten’.

U bent uiteraard van harte welkom ons te bezoeken.
20-22 januari / Messe Berlin / Holland paviljoen / Hal 18 / stand 10a

Nadere informatie
Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met:
Dé van de Riet (COV), telefoon 06 - 2351 2607
Anne Egelmeers (POV), telefoon 06 - 5706 6573
Henk Flipsen (Nevedi), telefoon 06 - 5374 7596