search

Nieuws

VanDrie scoort met MVO verslag

VanDrie scoort met MVO verslag
22 november 2016 | COV-nieuws | De VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees, heeft met haar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) verslaggeving over 2015 een hoge plaats behaald op de jaarlijkse Transparantiebenchmark van het Ministerie van EZ.

De VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees, heeft met haar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) verslaggeving over 2015 een hoge plaats behaald op de jaarlijkse Transparantiebenchmark van het Ministerie van Economisch Zaken. De benchmark is een jaarlijks onderzoek naar inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslagen van Nederlandse ondernemingen.

VanDrie realiseerde een score van 166 punten en steeg met 36 plaatsen naar de 54e plek. Het is daarmee het hoogst genoteerde Nederlands familiebedrijf in de ranking en het hoogst genoteerde vleesbedrijf.

Henny Swinkels van de VanDrie Group: ‘Duurzaamheid en de rol als bedrijf in de samenleving worden steeds belangrijker. Wij doen ontzettend veel op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar voor de buitenwacht is vaak niet duidelijk wat we doen en waarom. Het MVO-verslag is één van de manieren hoe we uitleg hierover geven. Het geeft vertrouwen dat we als familiebedrijf voorop lopen. De vleessector wordt vaak genoeg verweten niet transparant te zijn. Wij laten zien dat dit niet het geval is. Het Ministerie van Economische Zaken erkent dit ook door ons deze hoge score te geven.’

Het MVO-verslag van de VanDrie Group met als titel ‘kracht van de keten’ geeft inzicht in alle ketenonderdelen van het bedrijf. Het verslag bespreekt behaalde resultaten, ambities en uitdagingen waar het bedrijf voor staat.