search

Nieuws

VION gaat radicaal transparant

VION gaat radicaal transparant
14 oktober 2016 | COV-nieuws | Wat maak je openbaar als bedrijf? De Vion Food Group stond twee jaar geleden voor de uitdaging toen een dochterbedrijf de fout in was gegaan met (biologisch) varkensvlees.

VION directeur Bert Urlings stelt op het net nieuwe dialoog platform Nederland Voedselland dat 'radicale transparantie' voor het bedrijf voortaan de koers is.

Urlings: 'Voedselproducenten zijn aangewezen om het verhaal achter het voedsel vertellen, voor alle onderdelen van de productie. Daarom vertellen wij over de herkomst van het product, wat hebben de dieren gegeten, hoe hebben ze geleefd. Ook laten we de processen in onze eigen slachterijen en vleesverwerkende bedrijven zien: het verdoven en slachten van dieren, het ontbenen en het verder verwerken van het vlees voor de vleesverwerkende industrie, de horeca en de consument.

Radicale transparantie is ons antwoord. In onze slachterijen werken veel overheidsdierenartsen (NVWA) die elk aangevoerd dier levend en geslacht controleren op voedselveiligheid en dierenwelzijn. Alles wat officiële controlerende instellingen van ons vinden, publiceren we op onze website. Dit betekent dat we alle originele data en verslagen geanonimiseerd, maar onverkort en ongecensureerd op onze website zetten en voorzien van onze bevindingen. Helder, duidelijk, transparant, in context en voor iedereen controleerbaar.

Lees hier het hele artikel op Nederland Voedselland