search

Nieuws

Tomassen presenteert streekproduct

Tomassen presenteert streekproduct
19 juli 2016 | COV-nieuws | Het Limburgse COV-lid bedrijf Tomassen timmert aan de weg met nieuw concept voor varkensvlees uit ‘eigen streek’.

Het Limburgse COV-lid bedrijf Tomassen timmert aan de weg met nieuw concept voor varkensvlees uit ‘eigen streek’. Samen met vier Limburgse varkenshouders uit De Peel en een lokale slagerij is een eerste mandje met producten aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Van der Broeck (CDA). Dit als dank voor de € 15.000, die de provincie Limburg beschikbaar stelde voor het uitwerken van het zogeheten Ruyghveen varkensvleesconcept.

Speciaal voermengsel
De varkenshouders, slachterij en slagerij hebben elkaar gevonden in het Ruyghveen vleesconcept. De varkens krijgen speciaal voer, leven langer en zijn allemaal gehouden in de eigen streek; dit moet meerwaarde geven aan Ruyghveen varkensvlees. De marges in de keten worden verdeeld. Het ras en het voer zorgen voor extra smaak aan het vlees. Doordat meer kilo’s behouden blijven, hoeven de ondernemers geen meerprijs te rekenen.

Dennis Tomassen: “Ik ga voor kwaliteit in plaats van rendement. Er blijft voor ons zo’n 2 kilo minder gewicht per varken over, maar ik vind smaak belangrijker dan centen. Je krijgt er namelijk kwaliteitsvlees door. Steviger, minder vochtverlies tijdens het bereiden en een betere houdbaarheid!!”

Het concept Ruyghveen is eigendom van Stichting Peellandvarken. Zeven leden zijn eigenaar van de stichting: naast slachter Dennis Tomassen zijn dat de (vier) varkenshouders Eric Baeten, Jan Vissers, Leo van Lier en Mark Tijssen, alsmede ook slager Funs Rutten en agrarisch marketeer John Korsten.