search

Nieuws

Omzet biologisch vlees groeit langzaam maar zeker

Omzet biologisch vlees groeit langzaam maar zeker
05 juli 2016 | COV-nieuws | De omzet van biologisch vlees in Nederland groeit gestaag met zo’n 6 tot 7% per jaar.

De omzet van biologisch vlees in Nederland groeit gestaag met zo’n 6 tot 7% per jaar. Marktleider De Groene Weg, voorziet dat de speciale slachtlocatie van moederbedrijf VION vóór het jaar 2020 meer dan 100.000 biologische varkens verwerkt: een groei van zo’n 25%.

‘De vraag in de markt vormt voor De Groene Weg het uitgangspunt. Wij groeien met de markt mee en handhaven daarmee onze leidende positie’, aldus manager Allard Bakker. Een belangrijke succesfactor is volgens Bakker de goede samenwerking met biologische varkenshouders. De 65 varkenshouders die hun varkens in Groenlo leveren, zijn aangesloten bij een leveranciersvereniging. Die overlegt met het bedrijf over de inkoopvoorwaarden en over mogelijke verbeteringen op de bedrijven.

“We hebben in de loop der jaren wederzijds vertrouwen opgebouwd. Dat is belangrijk om samen een sterke positie op te bouwen”, stelt Bakker. Zo lukt het om in het biologische segment met een stabiele prijs voor de varkens te werken. “We spreken vier keer per jaar een faire prijs af, waar de varkenshouders het voor kunnen doen en dat geeft rust.’

Lees hier het hele bericht.