search

Nieuws

39e Binnenhof Barbecue 2016

39e Binnenhof Barbecue 2016
04 juli 2016 | Persberichten | Bewindslieden, Kamerleden, vertegenwoordigers van diverse kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties sluiten donderdag 7 juli het politieke seizoen af tijdens de traditionele Binnenhof Barbecue in Perscentrum Nieuwspoort.

Bewindslieden, Kamerleden, vertegenwoordigers van diverse kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties sluiten donderdag 7 juli het politieke seizoen af tijdens de traditionele Binnenhof Barbecue in Perscentrum Nieuwspoort.

De Binnenhof Barbecue wordt aangeboden door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV, www.cov.nl) en NEPLUVI (www.nepluvi.nl) namens de Nederlandse vlees- en pluimveevlees sector.

De Nederlandse Brouwers (www.nederlandsebrouwers.nl) participeren en leveren pils en alcoholvrij bier. Frisdrank, sap en water wordt aangeboden door de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (www.fws.nl). De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (www.kvnw.nl) zorgt voor passende, bijzondere wijnen.
Een traditioneel onderdeel zijn ‘de lekkerste spareribs van Nederland’ bereid door slagerij Simon van Schaik uit Leiden als winnaar van de Sparerib Trophy van de Koninklijke Nederlandse Slagers (www.knsnet.nl).

De organisatie zorgt voor een verantwoord aanbod aan producten van eigen bodem. In Nieuwspoort bieden de bedrijfstakken Nederlands vlees van biologische-, scharrel- of andere duurzame marktconcepten en vlees, dat geproduceerd is volgens maatstaven van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

Vanuit culinair oogpunt zorgt chef-kok Huub Oudshoorn voor een variatie aan gemarineerde spiesjes van rund- en kalfsvlees, voor varkens- en kipsaté‘s, voor lamskoteletjes,  drumsticks, runderribstuk, kalfsgebraad, eendenborstfilet, worstjes, kleine hamburgers en broodjes pulled pork. Het menu wordt verder aangevuld met diverse groenten spiesjes, salades, rauwkost, vleeswarenassortiment en vers fruit. Alle producten zijn uiteraard hygiënisch bereid en vakkundig gegaard.

De Binnenhof Barbecue vindt al tientallen jaren plaats op de laatste vergaderdag van het parlementaire seizoen. Het vormt voor politici en andere aanwezigen een ontspannen afsluiting, waar informeel contact tussen parlementariërs, bewindslieden, journalisten en de vertegenwoordigers van de sector de toon zet.

Wie tijdens het zomerreces of op andere mooie dagen zelf aan de slag wil met de barbecue kan voor tips en recepten terecht op de geheel vernieuwde website www.vlees.nl of op www.kiprecepten.nl

Nadere informatie
Voor vragen kunt u bellen met Dé van de Riet (COV, tel. 06 23 51 26 07) of met Arjan van Dijk (NEPLUVI, tel.  06 31 95 22 88).