search

Nieuws

COV blij met beeldvorming KVW van NL varkensvleesproductie

COV blij met beeldvorming KVW van NL varkensvleesproductie
26 mei 2016 | COV-nieuws | Het aantal consumenten in de wereld, dat met enige regelmaat varkensvlees eet, neemt komende tien jaar toe van 1,5 naar 4,5 miljard mensen.

Het aantal consumenten in de wereld, dat met enige regelmaat varkensvlees eet, neemt komende tien jaar toe van 1,5 naar 4,5 miljard mensen. Dat is het vertrekpunt van een uitzending van het TV-programma Keuringsdienst van Waarde over de NL varkensvleesproductie.

De COV onderschrijft de boodschap van de makers, dat de bedrijfstak vooral aan de vraag kan voldoen als voldoende geïnvesteerd en geïntensiveerd wordt om kwantitatief én kwalitatief aan de vraag van markt en maatschappij te blijven voldoen.

Een rondleiding bij het prominente COV-lid VION maakt duidelijk, dat het bij de productie van varkensvlees gaat om de balans tussen de goede zorg voor de dieren (bij de boer) en een hoge mate van efficiency (in de verwerking) om zoveel mogelijk mensen in binnen- en buitenland van kwalitatief goed varkensvlees te voorzien.

Kwaliteitsman Oorburg van VION legt tijdens een rondleiding door het bedrijf uit, dat de schaalgrootte van zowel de varkensbedrijven en de vleesproducenten ook niks zegt over de kwaliteit van dierhouderij of het eindproduct. Naar zijn inschatting zal kleinschaligheid wellicht een klein deel van de markt met concepten kunnen bedienen, maar zullen verdere schaalvergroting, kwaliteitszorg en de bedrijfsmatige efficiency het beeld van de vleesproductie van de toekomst bepalen. 

Klik hier voor de uitzending.