search

Nieuws

Westfort trots op positieve respons

Westfort trots op positieve respons
17 juli 2017 | COV-nieuws | In 2016 heeft COV-lid Westfort Vleesproducten vele honderden bezoekers mogen verwelkomen in de nieuwe slachterij in IJsselstein (Utrecht).

Zo hebben al zo’n 700 boeren, maar ook mensen van de media, overheid, NGO’s, buren en andere ondernemers van over de hele wereld een rondleiding ondergaan. Dat staat in het jaarverslag van Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV): het ketenconcept waar Westfort actief deel van uitmaakt.

In de innovatieve slachterij heeft Westfort geïnvesteerd in dierenwelzijn, betere vleeskwaliteit en duurzame energie oplossingen. Het bedrijf zegt volledig transparant te willen zijn in z’n werkwijze. Daarom heeft de onderneming ruimte gecreëerd voor skyboxen van waaruit bezoekers ieder proces kunnen zien en daarom ook draaien er 24/7 camera’s in de slachterij die het hele bedrijfsproces volgen.

Het bedrijf is trots op de vele positieve reacties. Ook wijst Westfort op bijzondere aandacht van ‘stagiair’ en columnist Arnon Grunberg in NRC Handelsblad en blogs van Bert van den Berg van de Dierenbescherming na een bezoek aan de slachterij.

Eind 2016 hebben ook de COV-leden het bedrijf kunnen bezoeken tijdens de Algemene Ledenvergadering van de COV.